Butter Up Your Kitchen: Unveiling the Magic of the French Butter Dish

Mīksts un krēmīgs sviests vienmēr pa rokai!

Iedvesma no filmas "Džūlija un Džūlija": Franču sviesta trauciņš


Kā daudzi citi, esmu iemīļojusi filmu "Džūlija un Džūlija", kas stāsta par šefpavāres Džūlijas Čaildas karjeras pirmsākumiem un jaunas Ņujorkas iedzīvotājas Džūlijas Pauelas izaicinājumu pagatavot visas 524 receptes no Čaildas pavārgrāmatas 365 dienu laikā. Filma iepazīstina ar aizraujošiem faktiem par franču virtuvi, un kas gan ir galvenā un neaizstājamā šīs virtuves sastāvdaļa? Protams, sviests!

Tieši tāpēc franči ir izgudrojuši franču sviesta trauciņu (pazīstamu arī kā "butter bell"), kas ir ideāls risinājums sviesta uzglabāšanai!


Vai zināt to teicienu par kurpnieku bez kurpēm? Es vienmēr sapņoju par to, ka radīšu sev perfektu keramikas trauku komplektu, bet visbiežāk virtuvē nonāk trauki ar sīkiem defektiem.


Sviesta trauki

Pirms neilga laika es savā keramikas darbnīcā izmēģināju izgatavot franču sviesta trauciņu un paņēmu vienu arī uz savu virtuvi, lai to izmēģinātu un pārbaudītu. Un esmu sajūsmā!

Agrāk, smērējot sviestu uz maizes, tas sanāca mazos gabaliņos, bet tagad sviests ir mīksts un viegli uzsmērējams. Turklāt trauciņš izskatās lieliski uz virtuves galda.

Esmu izmēģinājusi arī eksperimentēt ar garšvielām, gatavojot garšvielu sviestu ar zaļumiem - garšīgi!

Vienīgi jāpiebilst, ka, ja garšvielu sviestam pievieno sāli, trauciņš tomēr jāglabā ledusskapī, jo sāls padara sviestu mīkstu un tas var izslīdēt no trauciņa.

Kā lietot franču sviesta trauciņu:

  1. Iekšējo trauciņu piepilda līdz malām ar mīkstu sviestu.
  2. Ārējā traukā iepilda nedaudz ūdens, tā lai iekšējais trauciņš un sviests būtu izolēts ar ūdeni.
  3. Ūdenim var pievienot nedaudz sāls kā konservantu.
  4. Ūdeni maina reizi nedēļā.

Sviestu šādā trauciņā var glabāt ārpus ledusskapja - tas saglabāsies mīksts un ilgāk nebojāsies istabas temperatūrā.

Mana garšvielu sviesta recepte:

Sviestu paturu kādu brīdi istabas temperatūrā, lai tas kļūst mīksts. Bļodiņā sviestam pievienoju sakapātas dilles un pētersīļus, kā arī nedaudz sāls. Samaisu un iepildu trauciņā. Garšvielu sviestu var uzsmērēt uz maizes vai izmantot gatavojot ēdienu. Ticiet man, ēdieni kļūs garšīgāki!

Vēl esmu apņēmusies izmēģināt sviestu ar ķiplokiem. Par to pastāstīšu citreiz!

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar